O nama

Sanitetski prevoz nepokretnih i teško pokretnih pacijenata po najvišim standardima na teritoriji Srbije i u inostranstvu +381 (0) 60 3922 005 od 0-24h 

Meditax prevoz je profesionalno orjentisana i vrlo fleksibilna firma, čiji je cilj i zadatak da maksimalno izađe u susret svim svojim korisnicima usluga prevoza pacijenata. Sami termini prevoza  se maksimalno  prilagođavaju potrebama pacijenta i pratioca. Odabir tima koji učestvuje u transportu pacijenta pažljivo se bira. Dinamika transporta je podređena stanju pacijenta. Ruta koju sanitetsko vozilo prelazi je fleksibilna po zahtevu pacijenta.

 

Sve ostalo što se tiče transporta samog pacijenta, podložno je dogovoru. Naravno, ako su zahtevi realni i tehnički izvodljivi.U planiranju učestvuju i ostali uslovi koji uslovljavaju transport pacijenta sanitetskim vozilom. 

 Meditax vozilo sa posebnom opremom

 

Osim zdravstvenog stanja pacijenta, bitan faktor je  udaljenost destinacija. Sami meteorološki uslovi imaju bitan uticaj na transport. Saobraćajne gužve kao i saobraćajni propisi važan su deo plana koji put određuju.

 

Vršimo prevoz pacijenata specijalnim vozilima(sa pratnjom ili bez pratnje; rodbina, prijatelji...). Prevoz iz inostranstva do bolnica ili staračkih domova.Prevoz vršimona  užem ili širem području Beograda. Takođe, prevozimo pacijenta i do raznih banja ili privatnih destinacija bilo gde. Sarađujujemo i sa dijagnostičkim centrima, domovima zdravlja, privatnim klinikamai terapeutskim centrima. Možete nas kontaktirati tokom dana i dogovoriti prevoz kad god Vama to odgovara.

 

Imamo iskustvo u prevozu pacijenata i slabo pokretnih lica, te nam se možete obratiti za bilo koju uslugu prevoza.Vozači Meditax-a su iskusni, naročito u prevozu pacijenata u inostranstvo. Njihova preporuka su česti transporti  na različitim lokacijama u Evropi. Sanitetski prevoz nepokretnih i teško pokretnih pacijenata po najvišim standardima na teritoriji Srbije i u inostranstvu.Vozimo bolesnike i iz Hrvatske, Makedonije, Bosne, Crne Gore, Slovenije, kao i Austrije, Mađarske, Grčke,Švedske, Švajcarske, Nemačke, Italije....

 

Sanitetskim prevozom pacijenata se bavimo vrlo odgovorno na profesionalan način. Naime, transport pacijenata zahteva vrlo temeljan pristup organizaciji samog transporta. Organizacija  zahteva da poznajemo sve relevantne podatke za svaki slučaj transporta pacijenata ponaosob. 

 

Meditax prevoz - Crna Gora

 

Da bi organizovali prevoz pacijenta treba da znamo:

  • ·         Polaznu destinaciju
  • ·         Krajnju destinaciju
  • ·         Da li postoji vremensko ograničenje polaska ili dolaska
  • ·         Stanje pacijenta (dijagnoza lekara kod kog se leči) za duži put
  • ·         Stanje pacijenta (opisno ili lekarska dijagnoza kao i masa i opštefizičko stanje) za kraće destinacije
  • ·         Potrebu za stručnim pratiocem (negovatelj, med.tehničar ili lekar)
  • ·         Broj ličnih pratilaca
  • ·         Uslovi objekta gde je smešten pacijent ili gde će biti smešten Prohodnost objekta, spratnost, postojanje lifta itd

 

 

Za sve dalje destinacije vrlo je bitno da se lekarske procene o transportu pacijenta usaglase - naš tim i tim lekara koji leče ili otpuštaju pacijenta. Ovo je vrlo važno kako bi se utvrdio potreban stručan tim za pratnju pacijenta.

Naime, Meditax se bavi isključivo transportom pacijenata sanitetskim vozilom.Mi na zahtev i po potrebi angažujemo stručne timove medicinskih ustanova koji su relevantni stručnjaci u svojoj oblasti. Time smanjujemo rizik transporta na što manju meru. Naravno, ovo se odnosi na pacijente kojima je potrebna medecinska pratnja usled njihovog stanja i dijagnoze.

 

Prihvatamo ako pacijent predlaže lekarsku pratnju svog lekara ili med.tehničara.

 

Nakon Vašeg poziva i prvih informacija o transportu potrebno nam je vrlo malo vremena da Vas obavestimo o ponudi za transport. Naime, potrebno je da preračunamo približnu kilometražu ili tačnu ako se poseduju tačne adrese, kao i da se konsultujemo s kadrom za pratnju ako je potrebna.  I kao što smo na početku rekli:

Sanitetski prevoz nepokretnih i teško pokretnih pacijenata po najvišim standardima na teritoriji Srbije i u inostranstvu +381 (0) 60 3922 005 od 0-24h